Türkiye’de kayıt altına alınacak araçların tadilatları, AİTM yönetmeliği kapsamındaki ilgili maddelere uygun olarak gerçekleştirilmelidir.
Projenin onayından sonra, yetkili kurumlarda mevzuata uygun şekilde tescil işlemleri yapılmalıdır.Bu adımların takip edilmesi, araçların kullanımının güvenliğini sağlamak ve yasal zorunlulukları karşılamak açısından önemlidir.
Tadilat işlemleri yürüten firma ve yetkili teknik mühendis, aracın ölçüleri, ağırlığı ve gerekli olan diğer ekipmanları ve yapılan tadilatlar hakkında görüşmelidir. Yönetmeliklere uygun olmayan bir tadilatla karşılaşmamanız için, bu aşamayı kesinlikle atlamamalısınız. Yönetmeliğe uygun olarak yapılan tadilatlar yetkili teknik mühendisi tarafından kontrol edilmeli ve projelendirilmelidir.
Engelli aracınızı normal aracı döndürmek için ilk olarak, ruhsatınızdaki engelli aracı ibaresini kaldırtmanız gerekmektedir. Bunun için engelli tertibatınızı sökerek veya söktürerek, engelli tertibatı iptal (söküm) projesi hazırlatmalısınız. Engelli tertibatı söküm projesi ile birlikte, aracınızı TSE Araç Kontrol Merkezi’ne götürerek Engelli aparatı söküm projesi veya tertibatı söküm projesini onaylatmanız gerekmektedir. Bu işlemleri tamamladığınızda, engelli tertibatınızın söküm işlemleri tamamlanmış olacaktır.
Engelli tertibatı montaj projesi de benzer şekilde yapılmaktadır,ancak talep edilen evraklar daha kapsamlıdır.
Aracın tadilatı tamamlandıktan sonra, herhangi bir TSE Araç Kontrol Merkezi (AKM) tarafından incelenir ve yetkili makine mühendisi tarafından hazırlanan proje TSE Araç Proje Müdürlüğü tarafından onaylanır. TÜV-TÜRK istasyonlarında yapılan muayeneden sonra, aracın tescil işlemleri yetkili tescil kuruluşu (Noter) tarafından gerçekleştirilir. Tüm bu işlemler, aracın yeniden trafiğe çıkabilmesi için zorunludur ve uygun şekilde yerine getirilmelidir.
Daha fazla bilgi almak için telefon, WhatsApp veya e-posta yoluyla bize ulaşabilirsiniz.